Mijn fiets is geleverd, waar moet ik op letten?

  1. Je wil je nieuwe fiets natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal. Let zeker op volgende zaken:
    1. Zorg dat je je fiets ALTIJD op slot zet en dat je je fiets verankerd aan een fietsenstalling of een andere vaste inrichting (ook als deze in een afgesloten ruimte staat, zoals bv. je eigen garage). Alleen dan ben je zeker dat de diefstalverzekering tussenbeide komt als je fiets gestolen is. Voor meer info hierover, neem ook een kijkje in de Algemene voorwaarden van de diefstalverzekering.
    2. Bij diefstal moet je steeds twee fietssleutels terugsturen naar o2o. Zo bewijs je dat je fiets op slot was. Als je maar 1 sleutel hebt, kan de verzekeringsmaatschappij de terugbetaling weigeren. Er kan een expertise aangesteld worden in geval van twijfel. Ben je je fietssleutel kwijt? Neem dan zeker actie en volg de instructies in 'Wat te doen als ik mijn fietssleutel verlies?'
  2. Je wil zoveel mogelijk op ontdekking gaan met je nieuwe fiets en nieuwe routes uitproberen. Bij pech op de baan is het handig om op bijstand te kunnen rekenen. Check of je pechbijstandsverzekering is geactiveerd in myo2o Biker. Is dit het geval, hou dit nummer +32 (0)3 253 61 87 (niet geldig voor AG Insurance klanten) dan altijd goed bij en stop het bv. in je GSM. Zo ga je steeds zorgeloos op pad. Je kan alle info over de pechverhelping terugvinden door je bikeID sticker in te scannen. Extra tip: wees voorbereid op een platte band en denk eraan om een extra reservebinnenband in je fietstas te stoppen. Altijd handig!
  3. Bij een ongeval met derden, is het belangrijk dat je altijd een attest voor verkeersongeval laat opmaken. Zo heeft de verzekeringsmaatschappij ook de gegevens van de tegenpartij. Volg bij een ongeval steeds het stappenplan uit onze Servicefiche Schadeverzekering en neem een kijkje in de Algemene voorwaarden. Zo ben je zeker dat je schadedossier correct is opgemaakt.